YESS Lightning

YESS Team

Remarkable luminous phenomena, just like the innovations of the company Yess Lightning

Het bedrijf YESS Lightning is in 2015 opgericht als een spin-off van bedrijven die al jaren professioneel wegmarkeringen en coatings produceren, fotoluminescente en electroluminescente pigmenten produceren en op globale schaal verhandelen.

 

De naam YESS is een afkorting van Young Entrepreneurs Smart Solutions en verwijst naar de initiatiefnemers van het bedrijf. De naam Lightning is een lumineuze verwijzing naar opmerkelijke lichtverschijnselen en de tocht langs onbekende wetenschappelijke uitdagingen zoals het gebruik van energie en fysische effecten die worden gebruikt binnen de electroluminescente innovatiedoelen van YESS Lightning.

 

Het bedrijf is in 2016 uitgenodigd om deel te nemen aan het Accelerator Program van de Brightlands Innovation Factory met electroluminescente applicaties voor infrastructuur, veiligheid en energie. YESS Lightning is daarom ook gevestigd in het hart van de Brightlands Chemelot Campus in Geleen, een open innovatie community waar innovatieve ondernemers, talentvolle onderzoekers en veelbelovende studenten elke dag werken aan internationale doorbraken op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en digitalisering.

 

Het gepatenteerde lichtgeleidingssysteem YSM® van YESS Lightning heeft raakvlakken met al deze gebieden, logisch dat bijna alle samenwerkende partners zich op de campus bevinden. Zo is er onder andere een mooie samenwerkingsovereenkomst met CHILL die met hun labs een bijdrage leveren met onderzoek en ontwikkeling.

 

Business Development

Business Compliance

Hardware/Software Engineering

Chemical

Engineering